Orr az orrban – Hogyan érzékeljük a feromonokat? Érdekességek: Feromon Parfüm Blog

A feromon parfümök alapanyaga az androstenon típusú feromonok, melyeket az orrunk bejáratánál, az orrüregünknél lévő Jacobson-szerv, röviden VNO érzékel. A VomeroNasal Organ Illatokat nem képes érzékelni csak feromonokat. A VNO a felelős például a libidóért és lobbantja lángra a szenvedélyt. Ha úgy érzed elindult benned valami szenvedélyes, akkor biztos lehetsz benne, hogy annak köze van a VNO-dhoz.

VNO működése feromon érzékelés
A vizsgálatok kimutatták, hogy a Jacobson-szerv (VNO) folyamatosan pásztázza a külvilágot és érzékeli a feromonokat. Mivel az androstenonok szex-feromonok, ezért elengedhetetlen szerepük van a szexualitásban és annak megtanulásában is.

Úgy működnek, hogy a különböző androstenonok stimulálják a Jacobson-szervet (VNO) és az idegpályákon keresztül az jeleket küld a hipotalamusznak.

A hipotalamusz a tudatalattid, a nem tudatos agyad. Amikor érzed, hogy valami jó vagy rossz, de nem igazán tudod megmagyarázn, hogy miért, mert csak egy érzés benned, akkor a tudatalattid, a hipotalamuszod segít neked éppen. A napi rutinod során a tudattalan agyad, (a hipotalamuszod) 95%-ban működik a tudatos agyadhoz képest. Azaz 95%-ban ösztönösen végzed a dolgaidat és csak 5%-ban gondolkozol rajta.

Ezért fontosak a feromonok, de nem csak szexuális ingereket válthatnak ki. Vannak olyan típusúak is, melyek például haragot, agressziót is közvetíthetnek.

A feromon parfümök alapanyaga általában androstenone szex-feromon, ami csak a szexuális inger, az izgalom és az érdeklődés felkeltésében segíti használóját. Ha még nem próbáltad érdemes választanod egyet és figyelni milyen hatással van a körülötted lévőkre.